Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Β. Σόιμπλε προς ΕΚΤ: «Τερματίστε από φέτος την ποσοτική χαλάρωση»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να τερματίσει από φέτος την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ΕΚΤ θα έχει τη «δύσκολη αποστολή» να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», τονίζει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχει κλείσει θετικά η διαπραγμάτευση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η εισαγωγή στο πρόγραμμα αναμένεται πως θα οδηγήσει και στην άρση των capital controls, όπως εκτιμά και η τελευταία μελέτη τράπεζα της Ελλάδας.

Πέρα από τις προτροπές τους προς της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι “εφικτό” αλλά και “απαραίτητο” να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα της Ελλάδος: Η αξιολόγηση και το QE θα φέρουν την άρση των capital controls

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος-Μοσκοβισί: Γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά δεν προβλέπεται εντός του Ιανουαρίου!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Ούτε το ΔΝΤ γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα!