• Top Stories

    Με τροπολογία λύνεται το πρόβλημα γύρω από την αμοιβή των μελών του ΕΣΡ

    Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρόεδρος ΕΣΡ.

    Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρόεδρος ΕΣΡ.


    Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση λύνεται το πρόβλημα που δημιουργούσε ο νόμος Κατρούγκαλου στα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία είχαν κληθεί να επιστρέψουν τις συντάξεις που λαμβάνουν , την ώρα που δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους στο Συμβούλιο.

    Με την τροπολογία, «επεκτείνεται σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές η δυνατότητα καταβολής ειδικής κατ’ αποκοπή μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν στην θέση Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών».

    Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΕΣΡ είχαν αποστείλει επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους ενημέρωναν πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής τους αν δεν λυνόταν το πρόβλημα με τις αμοιβές τους.

    Όπως περιέγραφαν, λόγω της εφαρμογής του άρθρου 20 του νόμου Κατρούγκαλου, όχι μόνο καλούνταν να εργαστούν δίχως αμοιβή, αλλά τους ζητήθηκε να επιστρέψουν και τα ποσά της σύνταξης που έχουν λάβει μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΣΡ, κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, είχε λάβει «έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικώς η επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, παρότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στο ΕΣΡ δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρούζος gate: Αγνώριστη η πάλαι ποτέ σικάτη Ρεβέκκα Καρούζου- Σκαφτούρα – Αποκλειστικές φωτογραφίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρέμουν οι συνταξιούχοι για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς – Κινδυνεύουν με μεγάλη μείωση συντάξεων



    ΣΧΟΛΙΑ