Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τ. Βίζερ: «Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ»

Βίζερ

Τόμας Βίζερ

Τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του.

Ο Τόμας Βίζερ, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Θέμα, δηλώνει ότι θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία όχι τη Δευτέρα αλλά στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Ο κ. Βίζερ τονίζει ότι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα είναι η καταγραφή προόδου και ένα σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018, καθώς και τα εργασιακά, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί πιθανό ένα Grexit στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τους επόμενους μήνες ως τον Ιούλιο που υπάρχουν μεγάλες λήξεις ομολόγων ο κ. Βιζερ απαντά “Όχι. Είμαι απόλυτος. Οχι», συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμία βάση αυτό το σενάριο.

Ο ίδιος προειδοποιεί πως οι καθυστερήσεις οδηγούν τις περισσότερες φορές σε χειρότερη συμφωνία και τονίζει ότι «δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ», ενόψει της λήξης των ομολόγων του Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευ. Τσακαλώτος: «ΔΝΤ και Σόιμπλε ζήτησαν νέα μέτρα όταν είδαν πως τα καταφέρναμε»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν τα στοιχεία του ΔΝΤ για την Ελλάδα: «Τραγικά λάθη στους υπολογισμούς»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια νέα «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη επιθυμεί ο Ρώσος υπ. Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ