Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΣτΕ: Απέρριψε την προσφυγή Μπέου να επιστρέψει στη δημαρχία του Βόλου

Αχιλλέας Μπέος

Αχιλλέας Μπέος

«Έκπτωτος» δήμαρχος θα παραμείνει ο Αχιλλέας Μπέος καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία ετέθη σε αργία από τα καθήκοντα του δημάρχου Βόλου.

Ο κ. Μπέος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας που τον έθεσε σε αργία αρχές Δεκεμβρίου του 2015. Αιτία; Η αμετάκλητη παραπομπή του μέχρι τότε δημάρχου Βόλου και πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου σε δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Ο Αχιλλέας Μπέος, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα), υποστήριζε στην προσφυγή του ότι η απόφαση αργίας του είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η προσφυγή του κρίθηκε από το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του πρώην δημάρχου Βόλου, ο οποίος αυτή την περίοδο δικάζεται σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν ότι:

  1. Δεν παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας του κ. Μπέου καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, παραβιάζοντας έτσι την ΕΣΔΑ.
  2. Δεν νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 102 του Συντάγματος.
  3. Δεν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ο εισηγητής της υπόθεσης είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κ. Μπέου ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 102 του Συντάγματος, καθώς νοθεύτηκε η λαϊκή βούληση αλλά και η ποινική εμπλοκή του δεν αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας για το δημαρχιακό αξίωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόικα σε κυβέρνηση: Επιτέλους τελειώστε με το Ελληνικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο γαμπρός των Κλίντον, Marc Mezvinsky, έκλεισε οριστικά το hedge fund του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Thomas Cook: Τεράστια ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, αύξηση 40% στις κρατήσεις