Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σκουρλέτης: Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς το ΔΝΤ – Το «χτύπημα» του Σόιμπλε

Σκουρλέτης

Πάνος Σκουρλέτης

“Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, λέγοντας ότι είναι προτιμότερος ένας πολιτικός συνομιλητής, ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες μαζί του, από έναν άκαμπτο τεχνοκράτη.

“Αρκετούς μήνες πριν, δημόσια είχα πει ότι μπορούμε και μόνοι μας, σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ”, ανέφερε στον ραδιοσταθμό Real fm και πρόσθεσε: “Οι θέσεις που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ για την ανάγκη να παρθούν επιπλέον μέτρα μάς οδηγούν στην εκτίμηση ότι θα αδυνατίσει το μέτωπο των σκληρών δυνάμεων που απαιτούν νέα μέτρα εδώ και τώρα”.

Σε ερώτηση για το αν στο θέμα του χρέους το Ταμείο ήταν σύμμαχός της Ελλάδας, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: “Δεν ξέρω αν ήταν επί της ουσίας σύμμαχός μας. Διότι εάν ήταν σύμμαχός μας πραγματικά, τότε δεν θα ζητούσαν μέτρα που δυσκολεύουν την αποπληρωμή και την εξυπηρέτησή του -εννοώ τα πρωτογενή πλεονάσματα. Άρα, υπάρχει μία αντίφαση που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλει”.

“… Είναι προτιμότερο για τη χώρα μας να έχει απέναντί της έναν πολιτικό συνομιλητή, έστω και αν διαφωνεί, διότι με αυτόν γίνεται η διαπραγμάτευση, παρά έναν ψυχρό τεχνοκράτη, ο οποίος θέλει με έναν άκαμπτο τρόπο να υλοποιήσει κάποιες συνταγές, που στις περισσότερες χώρες, όπου έχουν εφαρμοστεί, δεν έχουν και θετικά αποτελέσματα”, κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σόιμπλε: Δεν θα συνιστούσα στην Αθήνα να φύγει το ΔΝΤ

Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μην λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η γερμανική Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα, δήλωσε σε συνέντευξη του στην WSJ o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Wolfgang Schäuble, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας

«Αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση (για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα με βάση το πρόγραμμα στήριξης) και αν το ΔΝΤ αποφανθεί για τις συνέπειες της εξέλιξης αυτής, τότε το πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο» ανέφερε λίγο αργότερα.

«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα λάβει μέρος» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αν καταστεί παρωχημένο, τότε θα έχουμε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάτι καινούργιο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν απολύτως ήρεμος. Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει για το αν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤτΕ: 75 ευρώ λιγότερα ξόδεψαν το 9μηνο του 2016 οι τουρίστες στην Ελλάδα – Έσοδα μόνο από τη κρουαζιέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κρυφές» Δημοσκοπήσεις: Πονοκέφαλος για τον Μητσοτάκη ο… Σώρρας – Η «αποστολή» του Άδωνι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοδώρα: Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρήκε τον πρίγκιπά της (pics)