• Πολιτική

    Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δυο τούρκοι από την ομάδα που θα σκότωνε τον Ερντογάν

    Ερντογάν


    Συναγερμός έχει σημάνει από τις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Τα πρόσωπα κλειδιά είναι δυο Τούρκοι μέλη της ομάδας θανάτου που είχε αναλάβει το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

    Η συγκεκριμένη ομάδα θανάτου αποκαλείται “Μπορντό Μπερελί” και συνελήφθησαν μαζί με αλγερινό διακινητή και κρατούνται στο ΑΤ Ορεστιάδας.

    Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να προκάλεσαν την σύλληψή τους στις 15/2 όπως και αυτή του αλγερινού διακινητή. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας και λίγο αργότερα κατέθεσαν αίτημα ασύλου.

    Ερντογάν
    Οι Τούρκοι στρατιωτικοί

    Οι δύο χαμηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν πριν τρεις ημέρες αίτηση ασύλου χωρίς να διευκρινίζουν πότε και από που μπήκαν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να εκκρεμεί το αίτημα τους.

    Ποιοί είναι οι Μπορντό Μπερελί

    Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρκ Τουέιν: Ο μεγάλος διδάσκαλος του Τσακαλώτου πρωταγωνιστεί στο Twitter

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση υπόσχεται ξανά «ελπίδα», ΔΝΤ και Σόιμπλε συνεχίζουν να την «πυροβολούν»



    ΣΧΟΛΙΑ