Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συναγερμός στη Βιέννη: Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα

Βιέννη

Συναγερμός στην Αυστρία καθώς συνελήφθη την Παρασκευή 20/1 στη Βιέννη ένας άνδρας που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην αυστριακή πρωτεύουσα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του, επικαλούμενη πληροφορίες που μετέφεραν μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αυστριακής αστυνομίας τόνισε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι «Οι πληροφορίες σχετικά με μια επίθεση που βρισκόταν υπό προετοιμασία στην πρωτεύουσα εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες», το οποίο και μετέδωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου αργά το απόγευμα στη Βιέννη.

Ο άνδρας συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Η εφημερίδα Krone Zeitung μετέδωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη είχε φθάσει νωρίτερα σήμερα στην χώρα από τη Γερμανία κι είχε στην κατοχή του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ πιστεύεται ότι ανήκει σε μια «εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα από την Αλβανία, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)». Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχεδίαζε να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη μεταξύ της 15ης Ιανουαρίου και 30ής Ιανουαρίου.

Η αστυνομία, μπορεί να μην προχώρησε σε επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών, συνέστησε όμως στους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντ. Τραμπ: “Η Αμερική είναι ασταμάτητη”, τα πρώτα λόγια του νέου πλανητάρχη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους περισσότερους όρους του προγράμματος αλλά με σημαντική καθυστέρηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζίτες: Ταξίδεψαν στο Citi με “άδειες βαλίτσες”. Τι ζητούν οι ξένοι θεσμικοί