Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σικλούνα: «Η Ελλάδα να ξεχάσει το κούρεμα χρέους, τα λεφτά αυτά είναι των Μαλτέζων»

Σικλούνα Μάλτα Σικλουνα Μαλτα

Έντουαρντ Σικλούνα, Υπ. Οικονομικών Μάλτας

«Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτα, Έντουαρντ Σικλούνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Μάλτα δεν μπορεί να συμφωνήσει με μια τέτοια προοπτική.

Ο κ. Σικλούνα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο της Βαλέτας, τόνισε πως η Μάλτα επιθυμεί να δει την Ελλάδα να ανακάμπτει οικονομικά, αλλά ότι «στα χαρτιά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, η Μάλτα έχει συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ της. «Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο», τόνισε ο κ. Σικλούνα.

Ωστόσο, η χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη μορφή ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους, πέρα από τη διαγραφή. Όπως ανέφερε ο κ. Σικλούνα, η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Στουρνάρας: Γιατί χτυπά καμπανάκι στις τράπεζες πριν το πρώτο crash test

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση: «Ή θα παραμείνει το ΔΝΤ ή θα πάμε σε νέο μνημόνιο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Ούτε το ΔΝΤ γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα!