• Top Stories

    Ρέγκλινγκ: Αβέβαιη η ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου

    ΕSM

    Klaus Regling-Επικεφαλής European Stability Mechanism (ESM)


    Ως αβέβαιη χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε δηλώσεις του στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τόνισε: «Η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη…πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη».

    Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι «πολύ μικρά».

    Για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, υποστήριξε ότι «η συνολική κατάσταση της Ευρώπης είναι αρκετά καλή» και ότι «η ανάπτυξη κινείται στα ίδια επίπεδα με τις ΗΠΑ».

    Σχετικά με τις τράπεζες, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι ισχυρότερος από ό,τι ήταν πριν την κρίση του 2008 και συμπλήρωσε ότι «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

    Για τις γαλλικές εκλογές, θεώρησε απίθανο το ενδεχόμενο η Μαρίν Λε Πεν να γίνει πρόεδρος της χώρας και παρέπεμψε στα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα.

    Για τo Βrexit είπε ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος στη Βρετανία απ΄ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Που και πώς αναζητούν τον μανιακό δολοφόνο του οδηγού ταξί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στουρνάρας – Προβόπουλος ομονοούν: Kλείστε τώρα την αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ