Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πολωνία: «Η επανεκλογή Τουσκ δείχνει πως η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου»

Τουσκ

Ντόναλντ Τουσκ,, Πρωθυππρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Αρνητικά συνεχίζει να βλέπει η Πολωνία την επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Witold Waszczykowski η επανεκλογή του είναι μια σαφής ένδειξη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου».

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια ΕΕ υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο Waszczykowski ερωτηθείς για τον διορισμό του Ντ. Τουσκ με τις ψήφους των άλλων 27 χωρών μελών.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση που έκανε ο ηγέτης του δεξιού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας,Jaroslav Kaczynski. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι η Γερμανία είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτήν.

«Ο κανόνας που ορίζει ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάστηκε», ανέφερε ο Jaroslav Kaczynski στους δημοσιογράφους. Πάντως υποβάθμισε οποιοδήποτε σενάριο περί πολωνικών προθέσεων αποχώρησης από την ΕΕ κάνοντας λόγο για «ανοησίες».

Η συντηρητική κυβέρνηση στη Βαρσοβία αντιτασσόταν σθεναρά στην επανεκλογή του Tusk, του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας ο οποίος παραμένει στενά συνδεδεμένος με την κεντρώα αντιπολίτευση στη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντ. Τουσκ: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Ο Καμμένος είναι κακομαθημένο παιδί, αρχηγός του ρατσιστικού κόμματος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσαβούσογλου: Να πει το Βερολίνο αν μας θεωρεί φίλους ή εχθρούς