Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πολάκης vs Άδωνις: Μάχη με στιχάκια, ονόματα και καταγγελίες στη Βουλή – (video)

Πολάκης Γεωργιάδης ΚΕΕΠΛΝΟ

Παύλος Πολάκης (αριστερά), Άδωνις Γεωργιάδης (δεξιά)

Κόκκινο χτύπησε ξανά η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τις κατηγορίες για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, ο κατάλογος που έχει στα χέρια του δεν έχει μεν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη, αλλά αφορά διορισμούς που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ με σύσταση δική του, συνεργατών του ή της συζύγου του. Ο κ. Πολάκης ανέφερε, μάλιστα, από το βήμα κάποια από τα ονόματα (χωρίς όμως να καταθέσει ξανά τα στοιχεία, διότι όπως εξήγησε έχει ήδη διαβιβαστεί στη εισαγγελία).

Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ο οποίος απαντώντας είπε ότι έχει κι αυτός μια λίστα με 23 διορισμούς στο ΚΕΛΠΝΟ τους οποίους έκαναν οι κ. Παππάς, Κουρουμπλής και Ξανθός, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν απαντάει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που του έκανε για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ο κ.Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό ότι «δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο οι δικές του φαντασιώσεις»  ενώ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αγωγή ζητώντας αποζημίωση εάν ο κ. Πολάκης συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις υποστηρίζοντας πως έκανε προσλήψεις αυτός και η σύζυγός του στο ΚΕΛΠΝΟ.

«Θα με κοιτάς καλά, εγώ θα σε κλείσω φυλακή για τους διορισμούς στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΛΠΝΟ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ νωρίτερα κάλεσε τον υπουργό να πει γιατί το 2015 δεν προχώρησε στις δύο τιμολογήσεις των φαρμάκων (όπως ορίζει ο νόμος), αλλά μόνο σε μια στο τέλος του έτους, «κάνοντας δωράκι 500 εκατ. ευρώ σε συμφέροντα». Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι δεν χαμήλωσε την τιμή ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, για το οποίο τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πολάκης είχε με τη σειρά του κατηγορήσει τον κ. Γεωργιάδη για τον ίδιο λόγο.

«Είπαμε πολλά ψέμματα ας πούμε και μια αλήθεια, φορτώσαμε έναν ποντικό εφτά κιλά ρεβίθια» ήταν η συγκεκριμένη απάντηση του υπουργού στα ερωτήματα Γεωργιάδη. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι «λέει και λίγα και είναι συγκρατημένος».

Ο αναπλ. υπουργός Υγείας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το μαύρο χρήμα στην υγεία από το ’86 μέχρι σήμερα είναι 85 δισ ευρώ, Και τόνισε ότι «εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν μας βαστάει κανένας, υπάρχουν μικροπράγματα,  κυκλοφορούν πολλά στο διαδίκτυο και τώρα έχουμε την ευχέρεια να τα ψάξουμε».

Αναφορικά με το κόστος των φαρμάκων θέση πήρε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός για τις τιμές των φαρμάκων επί υπουργίας μου ήταν ένοχα ψέματα από αρχής μέχρι τέλους. Την ώρα που αυξάνουν τις δαπάνες σε βάρος των ασφαλισμένων αντί να απολογηθούν συνεχίζουν να εκτοξεύουν λάσπη χωρίς ίχνος ντροπής», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Ν. Ξυδάκη: «Βάλθηκε να ξεπεράσει τον Πάγκαλο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίνωας-Μαρί Κυριακού: Τέλος εποχής με συναινετικό διαζύγιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ: Πάνω από 70 βουλευτές πήραν δάνειο 700.000 ευρώ από τη Βουλή – Τι λέει ο Βούτσης