Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Η οργάνωση TAK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σμύρνη στις 5/1

Σμύρνη

Μία οργάνωση, που θεωρείται από τις αρχές παρακλάδι του κουρδικού αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, ανέφερε σήμερα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο μεταδίδει τακτικά ειδήσεις του κόμματος.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όμως εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου από έναν τροχονόμο, σύμφωνα με τις αρχές. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ο τροχονόμος και ένας δικαστικός κλητήρας. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει ότι δύο μαχητές τους, ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν, πραγματοποίησαν την επίθεση και προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν: Το ΡΚΚ υπεύθυνο για τη σημερινή βομβιστική επίθεση – Με «επίθεση- αντίποινα» απαντούν οργισμένοι πολίτες (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία. Στους 118 οι συλληφθέντες στελεχών του ΡΚΚ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσκας: Τι κρύβουν τα σημειώματα της Ρούπα