• Top Stories

    Ο «εμφύλιος» που κήρυξε ο Ν. Φίλης αρχίζει να παίρνει διαστάσεις – Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ

    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Στην αντεπίθεση περνά η πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), σε έναν ιδιότυπο «εμφύλιο» που κήρυξε στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο κ. Φίλης – ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο της κριτικής του τον Πάνο Καμμένο και την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε συμφωνία για την προμήθεια νέων πολεμικών μαχητικών F-35 καθώς και την αναβάθμιση των F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, συνολικής αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ – είχε κάνει λόγο για μια συγκυβέρνηση που «στερείται νομιμοποιητικής βάσης». Μάλιστα, είχε ζητήσει την αντικατάσταση των ΑΝΕΛ με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αν και «βρώμικο» (όπως το χαρακτήριζε στην ομιλία του), βρίσκεται πιο κοντά στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η απάντηση των ΑΝΕΛ ήρθε με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο facebook, σήκωσε το γάντι που πέταξε ο κ. Φίλης, μέσω μιας σύντομης απάντησης με χαρακτηριστικό τίτλο “ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ..”

    «Να ενημερώσω τον κ Φίλη ότι εάν ο ίδιος επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τους βρώμικους, ευχαρίστως αποχωρούμε από την κυβέρνηση σήμερα!! Αναμένω την απάντησή του στην σαφέστατη θέση μου. Τέλος οι καφενειακού τύπου κουβεντούλες. Ας αναλάβει ο καθένας το κόστος των δηλώσεων του. “Τέλος οι τσάμπα μαγκιές”, όπως έλεγε και ο βρώμικος κ. Σημίτης. ΩΣ ΕΔΩ», ανέφερε το οργισμένο μήνυμα του Δημήτρη Καμμένου.

    Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να προσπάθησαν, μέσα από δηλώσεις τους, να υποβαθμίσουν την σημασία των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το χτύπημα του βρίσκει ανταπόκριση και εντός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας από αυτούς που φαίνεται να συμφωνεί με τον πρώην υπουργό είναι και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαμήνυσε μέσα από ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι ο “γάμος” με τους ΑΝΕΛ ήταν για λόγους αμοιβαίου συμφέροντος, ο οποίος έφτασε στο τέλος του.

    «Έχω ήδη πει ότι ήταν ένας γάμος αμοιβαίου συμφέροντος και έχει φτάσει το τέλος εποχής» δήλωσε για τους ΑΝΕΛ, ενώ ερωτηθείς αν θέλει να συνυπάρξει στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «προφανώς και είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά με τη Σοσιαλδημοκρατία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε – Η νέα αγορά του αιώνα με τα F-35 στο στόχαστρο του «αντάρτη» Ν. Φίλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσπαθούν να μπλοκάρουν τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας, το Ελληνικό – Απαράδεκτη κίνηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβήματα ετοιμάζει το ΥΠΕΞ για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι: «Ήταν απαράδεκτη ενέργεια»



    ΣΧΟΛΙΑ