Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ντάισελμπλουμ: Δε θα εκταμιευτούν οι δόσεις χωρίς θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς

Ντάισελμπλουμ

Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής Eurogroup

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι «Εκταμιεύσεις των δόσεων μπορούν να λάβουν χώρα μόνον αφού οι θεσμοί θα έχουν αξιολογήσει θετικά την υλοποίηση των απαιτούμενων μέτρων».

Όσον αφορά στην ατζέντα του επερχόμενου Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι «Οι θεσμοί θα διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί της δεύτερης αξιολόγησης. Χρειάζεται ακόμη, μεταξύ άλλων, να επιτευχθεί συμφωνία για το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018, την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική και την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Η (ολλανδική) κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Από την άλλη, ο Ολλανδός υπ. Οικονομικών, στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου είχε επιβεβαιώσει ότι θα διατυπώσει την εισήγησή του προς το Εκτελεστικό του Συμβούλιο αναφορικά με την συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, εφόσον υπάρξει καταρχήν συμφωνία επί της δέσμης των μέτρων (σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων) συμφώνως και προς την υφιστάμενη πολιτική του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι «Η απόφαση αυτή θα ληφθεί, μεταξύ άλλων, στη βάση μιας ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους. Ρυθμίσεις για τα πιθανά βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα περιλαμβάνονται στη δήλωση του Eurogroup της 25ης Μάϊου 2016. Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα εν λόγω μέτρα εξειδικεύτηκαν περαιτέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όταν η χώρα μας μεγαλουργεί. Ένας Έλληνας έκανε τη συμφωνία της δεκαετίας: Η Τaxibeat πουλήθηκε για 40 εκ ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: X. Γκότσης: Περίεργες δηλώσεις του προέδρου της Κεφαλαιαγοράς. Θέλει παράλληλο τραπεζικό σύστημα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: Κλειδί στις εξελίξεις η επιστροφή του ΔΝΤ και του γερμανικού υπ. Οικ. στον ρεαλισμό