• Top Stories

    Μοσκοβισί: Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα με σκοπό να φτιάξουν ένα ισορροπημένο πακέτο μέτρων

    Πιερ Μοσκοβισί

    Πιερ Μοσκοβισί


    Το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε μετά το Eurogroup  εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

    «Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», είπε χαρακτηριστικά o Mοσκοβισί σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

    Ο ίδιος δεν αποκάλυψε πολλά, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

    Κλείνοντας, ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας. «Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης». «Οι ομάδες μας θα είναι εκεί με αυτή την προοπτική και μια ξεκάθαρη εντολή σ’ ένα θετικό πνεύμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη Καρούζου – Σκαφτούρα: Βόμβες για «βιντεάκια από κουτιά με διπλούς πάτους» και πυρά στην πρώην σύζυγο – Όλοι οι διάλογοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild: Γιατί ο Σόιμπλε ξαφνικά αγάπησε τους Έλληνες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Κυπριανίδης: Ραγδαίες εξελίξεις – Αυτοκτονία ο μυστηριώδης θάνατος του επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ