Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γερμανικό υπ. Οικονομικών: «Δεν θα υπάρξει κάποια τελική συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα»

Σόιμπλε

Δεν θα υπάρχει επίτευξη τελικής συμφωνίας για την Ελλάδα στο τρέχον Eurogroup, προμηνύει ο Β. Σόιμπλε και το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας το ήδη γνωστό κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες.

«Μην περιμένετε τελική συμφωνία για Ελλάδα στο Eurogroup» δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε. «Δεν περιμένουμε τελική συμφωνία, καθώς είναι περισσότερο συνεδρίαση για να εκτιμήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα.

Πάντως, στην ελληνική κυβέρνηση αυτό που έχουν θέσει ως στόχο είναι η επίτευξη μιας συμφωνία για έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει προς την αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση επιθυμούν μια συμφωνία-πακέτο και ανταλλάγματα για αξιολόγηση, χρέος, πλεονάσματα και τον νέο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, η πίεση που θα ασκηθεί στην ελληνική πλευρά αναμένεται έντονη, καθώς ΔΝΤ και Ευρωπαίοι έχουν βρει μια κοινή γραμμή ως προς το θέμα της ανάγκης λήψης μέτρων.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, που εκπροσωπούν την Ελλάδα, θα επιχειρήσουν να απομονώσουν το ΔΝΤ, έχοντας ως σύμμαχο και τα επίσημα στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού. Πάντως, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι μια συμφωνία για την έλευση των  εκπροσώπων των θεσμών στην Ελλάδα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κούλογλου: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που σαν αντιπολίτευση προκαλούσε πολιτικές εξελίξεις για να γίνει κυβέρνηση (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή επίθεση Μάρτιν Σουλτς κατά πάντων : Η πρόσφατη φλυαρία για Grexit είναι επικίνδυνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Το ΔΝΤ ζητά ακραία και παράλογα μέτρα με λάθος εκτιμήσεις