Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Η «Γαλάτεια» ξεκίνησε να πλήττει την Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες – Δείτε πού θα χτυπήσει

Γαλάτεια

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα η «Γαλάτεια», το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Αδριατική. Ήδη πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Μάλιστα, κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων προκάλεσε φωτιά σε φοίνικα, ενώ στην Οβρυά έπεσε ένα δένδρο.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες

Το πολύ “ισχυρό” βαρομετρικό χαμηλό, πιστό στο ραντεβού του, έφτασε ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε, αναφέρει στην πρόβλεψή του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προσθέτοντας πως: «Είναι ικανό δε, να δώσει πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί πως, πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ αλλά και προς το ξημέρωμα σήμερα σε :

– Νότια Πελοπόννησο
– Κεντρική και ανατολική Μακεδονία
– Νησιά ανατολικού Αιγαίου
– Νότια Κρήτη
– Κυκλάδες
– Δωδεκάνησα

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (πιο ήπια τα φαινόμενα στα δυτικά) ενώ οι νοτιάδες θα ενισχύονται στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων.

Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Ένα “πέρασμα” με βροχές από το νομό θα έχουμε και σε λίγες ώρες.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς θα κρίνει την τύχη της Ολυμπίας Οδού