Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί να περιμένεις να γίνει καλύτερη

Βρυξέλλες

Mε την ειρωνική φράση «η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη» σχολίασε Ευρωπαίος αξιωματούχος τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. «Αυτό δεν έχει αλλάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα» είπε.

«Το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι αρκετά σύντομο» πρόσθεσε δε ο αξιωματούχος κουρεύοντας τις όποιες ελπίδες για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα για συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο. «Ολοκληρώθηκε περιορισμένος αριθμός από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Οι θεσμοί διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2019» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντάισελμπλουμ: Δε θα εκταμιευτούν οι δόσεις χωρίς θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deloitte: Προβλέπει διπλασιασμό των πωλήσεων κόκκινων δανείων το 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: X. Γκότσης: Περίεργες δηλώσεις του προέδρου της Κεφαλαιαγοράς. Θέλει παράλληλο τραπεζικό σύστημα