• Top Stories

    Επεκτείνονται οι απεργίες στις συγκοινωνίες- Όλο το πρόγραμμα

    • NewsRoom
    μετρό


    Τρεις εικοσιτετράωρες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) που κινούνται σε ράγες πρόκειται να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες της Αθήνας τις ερχόμενες μέρες.

    Πιο συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές έχουν κηρύξει απεργίες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ ως εξής:

    • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου
    • Τετάρτη 1 Μαρτίου
    • Παρασκευή 3 Μαρτίου

    Οι απεργίες γίνονται ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ. Ο σχετικός ισχυρισμός των συνδικαλιστών: «Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες… Η ρύθμιση αποτελεί τον “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα “κρυφά” σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αμύθητη περιουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν- Είναι ο Ρώσος πρόεδρος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Το ένοχο παρελθόν και η καριέρα του παίκτη του «Survivor» στον Ολυμπιακό Βόλου (pics + video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυτιλία: Η μείωση της χωρητικότητας η μόνη πρόταση για μακροχρόνια ανάκαμψη

     



    ΣΧΟΛΙΑ