Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Οι πολίτες παρακαλούσαν να μην παραδοθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στο κράτος

Νιάρχος

Το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραδόθηκε και επίσημα στο Ελληνικό Δημόσιο το βράδυ της Πέμπτης, με μια λαμπρή τελετή, παρουσία των Αρχών του τόπου οι οποίοι είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας δεν αισθάνονται το ίδιο αισιόδοξοι με αυτή την εξέλιξη. Αυτό τουλάχιστον εξέφρασε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία σατιρίζουν και μιλάνε με καυστικό τρόπο για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο Κράτος.

Μάλιστα, ανέφερε μερικά από αυτά:

«Η αρχή του τέλους», «Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν», «Θα θυμάμαι το πριν και το μετά», «Και τώρα θα αρχίσει η παρακμή», «Πραγματικά με θλίβει που γίνεται η παράδοση στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και καμιάν ελπίδα ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί σωστά το Κέντρο Πολιτισμού», «Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου καταστρέφεται»…

Μπορεί η ανάγνωση των μηνυμάτων να προκάλεσε χαμόγελα στο κοινό, ωστόσο εμπεριέχουν μια αληθινή αγωνία και αποτελούν μια σκληρή διαπίστωση για τη γνώμη που έχει σχηματίσει ο κόσμος για τις δυνατότητες του Κράτους.

Πάντως, ο κ. Δρακόπουλος θέλησε να δώσει αισιόδοξη νότα στην ομιλία του και να υπερτονίσει τα θετικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Όπως ανέφερε, «όταν φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτος Τρ. Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Περιγράφει τη Βενεζουέλα ως…παράδεισο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδόθηκε επίσημα στο Ελληνικό Δημόσιο (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξαφνικός «πόλεμος» στα media: Protothema.gr εναντίον άλλων ιστοσελίδων για το ελικόπτερο στα Ίμια