Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εκλογές Ολλανδία: Καταποντίστηκε το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ – Τι έγραψε στο Twitter

Ντάισελμπλουμ

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem

Μια… εκλογική πανωλεθρία υπέστη ο κυβερνητικός εταίρος του κεντροδεξιού Μαρκ Ρούτε, το Εργατικό κόμμα του Λούντβικ Ασερ στο οποίο βουλευτής είναι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το κόμμα, σύμφωνα με τα exit polls καταποντίζεται με απώλειες 29 εδρών, από τις 38 που είχε στην προηγούμενη βουλή και περιορίζεται σε μόλις 9 έδρες.

Σοκαρισμένος είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος, σύμφωνα με την ολλανδική τηλεόραση δήλωσε, ενώπιον υποστηρικτών του: “Από αύριο αρχίζουμε την ανοικοδόμηση”.

Σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος μετά την ανακοίνωση των exit polls ο επικεφαλής Λούντβικ Ασερ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα αλλά τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή. “Απόψε θρηνούμε για ένα δραματικό αποτέλεσμα, Ομως να μην ξεχάσετε ποτέ ότι αξίζει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ έγραψε στο Twitter: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ απογοητευτικό για το κόμμα μου. Όμως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τους ακραίους λαϊκιστές. Αυτό δίνει ελπίδα για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πακέτο με εκρηκτικά από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – Προοριζόταν για τον Σόιμπλε (upd)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές Ολλανδία: Ανακουφισμένη η Ευρώπη για τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές Ολλανδία: Οι υποψήφιοι που ρίχνονται στην μάχη – Ποιοι έχουν προβάδισμα και ποιοι… μένουν πίσω