• Πολιτική

    Εκλογές Ολλανδία: Καταποντίστηκε το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ – Τι έγραψε στο Twitter

    Ντάισελμπλουμ

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem


    Μια… εκλογική πανωλεθρία υπέστη ο κυβερνητικός εταίρος του κεντροδεξιού Μαρκ Ρούτε, το Εργατικό κόμμα του Λούντβικ Ασερ στο οποίο βουλευτής είναι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Το κόμμα, σύμφωνα με τα exit polls καταποντίζεται με απώλειες 29 εδρών, από τις 38 που είχε στην προηγούμενη βουλή και περιορίζεται σε μόλις 9 έδρες.

    Σοκαρισμένος είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος, σύμφωνα με την ολλανδική τηλεόραση δήλωσε, ενώπιον υποστηρικτών του: “Από αύριο αρχίζουμε την ανοικοδόμηση”.

    Σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος μετά την ανακοίνωση των exit polls ο επικεφαλής Λούντβικ Ασερ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα αλλά τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή. “Απόψε θρηνούμε για ένα δραματικό αποτέλεσμα, Ομως να μην ξεχάσετε ποτέ ότι αξίζει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας.

    Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ έγραψε στο Twitter: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ απογοητευτικό για το κόμμα μου. Όμως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τους ακραίους λαϊκιστές. Αυτό δίνει ελπίδα για το μέλλον».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πακέτο με εκρηκτικά από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – Προοριζόταν για τον Σόιμπλε (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές Ολλανδία: Ανακουφισμένη η Ευρώπη για τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές Ολλανδία: Οι υποψήφιοι που ρίχνονται στην μάχη – Ποιοι έχουν προβάδισμα και ποιοι… μένουν πίσω



    ΣΧΟΛΙΑ