• Top Stories

    Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μπασιάκος


    Έφυγε σε ηλικία 63 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Ο Ευάγγελος Μπασιάκος γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).

    Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ.

    Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος του ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

    Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 23/09/2004 έως τις 19/09/2007, επί κυβέρνησης ΝΔ και με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.

    Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.

    Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.

    Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.

    Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

    Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής:

    «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκο.

    Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στην στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της.

    Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

    Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

    «Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες».

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης:

    «Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή.

    Εκλεγόμενος συνεχώς από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του.

    Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του»

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέθανε ο πιο λατρεμένος παππούς της ελληνικής τηλεόρασης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό – Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μυταράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Κύπρο ο υπερτυχερός του Τζόκερ: Με 3 ευρώ κέρδισε 16 εκατομμύρια!



    ΣΧΟΛΙΑ