Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Οι ευχαριστίες της Hürriyet στον Κατρούγκαλο για τη στήριξή του στην Τουρκία

katrougalos

Γ. Κατρούγκαλος

Τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, «ευχαρίστησε» η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, για τη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα, αναφορικά με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε κατά της Ολλανδίας, λέγοντας πως «ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να επιτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις».

Η τουρκική εφημερίδα σήμερα σε άρθρο της αναφέρει ότι «Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στήριξε την Τουρκία, δηλώνοντας στις 13 Μαρτίου «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται».


Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, αγνοώντας ίσως ότι δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι», αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία όπως οι Τούρκοι Γερμανίας και Ολλανδίας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άδωνις Γεωργιάδης: Αν «σπάσει» η συμφωνία για το Προσφυγικό, θα έρθουν 200.000 πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικός ο Κατρούγκαλος στη διεξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Θράκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη Ιndependent: Η νέα πρόταση της Ελλάδας στη Βρετανία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα