Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 14 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην οποία καταγράφεται, ως κύριο χαρακτηριστικό, η απογοήτευση των Ελλήνων για τη νέα χρονιά.  

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει  30,5% έναντι του 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστά 2,5% ενώ 2% συγκεντρώνει το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, με την Λαϊκή Ενότητα να μένει στο 1% και η επιλογή άλλο κόμμα να φτάνει στο 6,5%.

Με ποσοστό 33,5% ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει «καταλληλότερος» για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην ίδια ερώτηση ο κ.Τσίπρας συγκεντρώνει 20%. Ο κ.Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της δημοτικότητας της Φώφης Γεννηματά που πλασσάτεται στη δεύτερη θέση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, του ΚΚΕ.

Στην παράσταση νίκης το 71% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Απογοήτευση παντού

Σε ποσοστό 88% οι ερωτηθέντες απαντούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Με την ίδια απαισιοδοξία, το 72% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016.

Ο «δείκτης απαισιοδοξίας» μεγάλωσε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου. Η ίδια απαισιοδοξία διακατέχει του Έλληνες και στο ερώτημα αν περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους.

Σε ποσοστό 86,5% απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 72,5% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 40% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Η δημοσκόπηση έγινε κατά το διάστημα 15- 17 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Έλληνες, ξεχάστε την διαπραγμάτευση χωρίς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλαβάνος μετάνιωσε για το δαχτυλίδι στον Τσίπρα: «Και ο Χριστός έκανε μαθητή τον Ιούδα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β.Σόϊμπλε: Εάν αποσυρθεί το ΔΝΤ απο την Ελλάδα η Γερμανία δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα στήριξης!