• Πολιτική

    Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 14 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην οποία καταγράφεται, ως κύριο χαρακτηριστικό, η απογοήτευση των Ελλήνων για τη νέα χρονιά.  

    Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει  30,5% έναντι του 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστά 2,5% ενώ 2% συγκεντρώνει το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, με την Λαϊκή Ενότητα να μένει στο 1% και η επιλογή άλλο κόμμα να φτάνει στο 6,5%.

    Με ποσοστό 33,5% ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει «καταλληλότερος» για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην ίδια ερώτηση ο κ.Τσίπρας συγκεντρώνει 20%. Ο κ.Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της δημοτικότητας της Φώφης Γεννηματά που πλασσάτεται στη δεύτερη θέση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, του ΚΚΕ.

    Στην παράσταση νίκης το 71% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

    Απογοήτευση παντού

    Σε ποσοστό 88% οι ερωτηθέντες απαντούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Με την ίδια απαισιοδοξία, το 72% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016.

    Ο «δείκτης απαισιοδοξίας» μεγάλωσε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου. Η ίδια απαισιοδοξία διακατέχει του Έλληνες και στο ερώτημα αν περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους.

    Σε ποσοστό 86,5% απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 72,5% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση.

    Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 40% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

    Η δημοσκόπηση έγινε κατά το διάστημα 15- 17 Ιανουαρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Έλληνες, ξεχάστε την διαπραγμάτευση χωρίς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλαβάνος μετάνιωσε για το δαχτυλίδι στον Τσίπρα: «Και ο Χριστός έκανε μαθητή τον Ιούδα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β.Σόϊμπλε: Εάν αποσυρθεί το ΔΝΤ απο την Ελλάδα η Γερμανία δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα στήριξης!



    ΣΧΟΛΙΑ