Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Διαψεύδει το ΔΝΤ το δημοσίευμα του Bloomberg για το «μίνι» δάνειο στην Ελλάδα

IMF ΔΝΤ

Το ΔΝΤ, μέσω εκπροσώπου του, διαψεύδει το ρεπορτάζ του Bloomberg, αναφορικά με το δάνειο ύψους 3 έως 6 δισ. ευρώ που φερόταν να εξετάζει για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε o Μιχάλης Ιγνατίου μέσω της ιστοσελίδας του mignatiou.gr, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, παρέπεμψε σε χθεσινή απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στον δημοσιογράφο που υπογράφει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την οποία δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, φαίνεται πως το Ταμείο ζήτησε από το Bloomberg να τροποποιήσει την ιστορία του συμπεριλαμβάνοντας την επίσημη θέση του ΔΝΤ, κάτι που έγινε ήδη.

Το δημοσίευμα, που επικαλείτο δύο πηγές, ανέφερε πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα ένα μικρότερο δάνειο από αυτό που χορήγησε πριν από πέντε χρόνια, ύψους 3 έως 6 δισ. ευρώ, κάνοντας έτσι ευκολότερο για την ηγεσία του να δικαιολογήσει στα μέλη του τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές οι συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν 21-23 Απριλίου όταν τα μέλη του ΔΝΤ θα έχουν την εαρινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον.

Το πρακτορείο αναφέρει πάντως πως οι  Eυρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να δεσμευτούν ξεκάθαρα σε ένα πλάνο ελάφρυνσης χρέους πριν το ΔΝΤ συνεισφέρει στο υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Τόμσεν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα πλεονάσματα 3,5% θα έχουν αρνητική επίδραση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloomberg: Το ΔΝΤ εξετάζει δάνειο 3 έως 6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε τελική συμφωνία, «επικοινωνιακές στρακαστρούκες» οι φήμες για Τσακαλώτο