• Top Stories

    «Χαστούκι» και από τη Eurostat: H Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που παραμένει σε ύφεση

    Τσίπρας


    Η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα με ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταφαίνεται μετά την ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat, η οποία καταγράφει μείωση 1,1% στο ΑΕΠ της χώρας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015

    Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική αρχή κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,2% το δ’ τρίμηνο του 2016 και ύφεση της τάξης του 1,2%, έναντι του γ’ τριμήνου του ιδίου έτους.

    Σημειώνεται ότι η έκθεση της Eurostat, στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με το δ’ τρίμηνο του 2016, βασίζεται σε στοιχεία που παρέχουν τα ίδια τα κράτη και τα οποία καταρτίζονται σύμφωνα με το σύστημα ESA 2010.

    Την ίδια ώρα, αμετάβλητη στο 0,4% διαμορφώθηκε η τριμηνιαία ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης, στο δ’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

    Σε ετήσια βάση, παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,8% στο γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους.

    Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,5% σε τριμηνιαίο επίπεδο και στο 1,9% σε ετήσιο επίπεδο. Στο γ’ τρίμηνο, οι αντίστοιχες επιδόσεις είχαν ανέλθει στο 0,4% και 1,9%.

    Για το σύνολο του 2016, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 1,7% και της ΕΕ κατά 1,9%, έναντι ανάπτυξης 2% και 2,2%, αντίστοιχα, το 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση της ΕΕΤ με τον Κ. Ρέγκλινγκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αχτσιόγλου απαντά στο Bloomberg για τις πληρωμές με κουπόνια αντί για μισθό στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Συζήτησε με τους χρήστες του Facebook μέχρι και τα.. γκολ που
    θα βάλει ο Ολυμπιακός – Ποιες οι προβλέψεις του



    ΣΧΟΛΙΑ