• Πολιτική

    Πλεύρης για Νovartis: Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης

    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    «Αν βγουν οι κουκούλες θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που είναι ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πάνω σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών θέλησε να κλείσει φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους και στην πραγματικότητα να θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το πολίτευμα», υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, μετά και τις αποκαλύψεις για «πακτωλό» χρημάτων στους προστατευόμενους μάρτυρες.

    «Η προκαταρκτική επιτροπή κατέληξε ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στην Ελλάδα και στην Αμερική, είναι κοινοί και αυτό προκύπτει από τα έγγραφα. Οι μάρτυρες στην Αμερική κατέθεσαν ότι έγιναν δωροδοκίες μόνο σε γιατρούς και όχι σε πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    Σημείωσε δε εμφαντικά πως  «οι  καταθέσεις στην Ελλάδα αποδείχθηκαν ψευδείς».

    Παράλληλα, επισήμανε ότι «βασικό στοιχείο για να είναι κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας πρέπει να έχει πει αλήθεια» ενώ αναφερόμενος στην κατάθεση του καθηγητή κ. Μανιαδάκη είπε ότι «έχουμε καταλήξει στο πόρισμα ότι προφανώς στους μάρτυρες τους ειπώθηκε τι θα πουν.

    Ο κ. Μανιαδάκης είπε ότι του ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να υποδείξει πολιτικά πρόσωπα. Μετά ήρθε η κατάθεση της κα. Ράικου η οποία ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να μεταφερθεί ο φάκελος στη βουλή»

    ¨Οπως τόνισε υπάρχουν « καταθέσεις μαρτύρων που οι αποφάσεις τους αποδείχθηκαν ψευδείς. Αν βγει το καθεστώς προστασίας και καταλάβουν ότι θα έχουν συνέπειες θα πουν ποιοι τους τα είπα», και πρόσθεσε «ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο έστησε μια σκευωρία. Έχει καταδικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι παρενέβη στην κα. Ράικου για την υπόθεση».

    Ερωτηθείς,  ποιος σχημάτισε τη λίστα με 10 πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ τον καθοδήγησε. Το 2021 συστήθηκε επιτροπή σε συνεννόηση από τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης με νομικούς συμβούλους του κράτους προκειμένου να γίνει για πρώτη φορά ενέργεια σε βάρος της εταιρείας NOVARTIS.

    Με την αγωγή ζητάμε το ισόποσο που δόθηκε ως αποζημίωση στην Αμερική και το δεύτερο γίνεται έρευνα που αναζητούμε αν υπάρχει ζημιά στη χώρα μας».

    Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι στο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μία όχληση στην εταιρεία. Παραγράφηκαν υποθέσεις γιατρών γιατί μια ολόκληρη δικαιοσύνη, ασχολούνταν με τα 10 πολιτικά πρόσωπα και το σκάνδαλο γιατρών το άφησαν στην άκρη».

    Διαβάστε επίσης:

    Φλωρίδης για Novartis: «Ανοίγουν πολλά θέματα – Ήταν η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας»

    Παύλος Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες της “Novartis”

    Εργοστάσιο Τσαούσογλου: Έτοιμη η μελέτη για την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού



    ΣΧΟΛΙΑ