ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι έλεγε ο Μπόμπολας για τον Βαρδή, το ράλι σε Alpha και ΠΛΑΘ, γιατί ο Ιβάν βιάζεται να πουλήσει στον Ρέστη, ο άγνωστος εφοπλιστής Ψαρογιώργος και ο Νίκος Πατέρας και ποιοι πλήρωσαν 2.500 για ένα gala στη Νέα Υόρκη
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Ελληνικής κυβέρνησης, για την προκήρυξη του διαγωνισμού ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τη γραμμής καπό την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι, σύντομα επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες από το λιμάνι του Πειραιά, σε εκείνο της Λεμεσού ή της Λάρνακας. Το δρομολόγιο θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο.
«Στηρίξαμε, από την πρώτη στιγμή, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου» τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «συνεργαζόμενοι στενά με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, αφού, μετά την επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκήρυξη του διαγωνισμού σηματοδοτεί την αφετηρία της διαδικασίας που πολύ σύντομα θα ενώσει και μέσω θαλάσσης την Κύπρο και την Ελλάδα, προσθέτοντας έναν ακόμα στους πολλούς και σημαντικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο. Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο».
Διαβάστε επίσης:
Τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης Στόλου του RINA στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νορβηγία: Όσλο και Βαρσοβία θα εδραιώσουν στρατηγική εταιρική σχέση στον ενεργειακό τομέα
- Metron Analysis: Άνω των 11 μονάδων το προβάδισμα ΝΔ, πτώση για Ανδρουλάκη, στο 7,1% η Λατινοπούλου
- Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή: Ο Αρχηγός, Γεώργιος Αλεξανδράκης συναντήθηκε με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δανίας
- CNN: Χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες διατάχθηκαν να αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό