ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Συγκεκριμένα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, του αδερφού του, που διετέλεσε αναπληρωτής νομάρχης, Διονύση Ψωμιάδη και του τότε γενικού γραμματέα της νομαρχίας, ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και για συνέργεια στα αδικήματα για τον πρώην γενικό γραμματέα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο διάστημα 2007 – 2010, η νομαρχία ανέλαβε την εκτέλεση οκτώ έργων που συνδυάστηκαν με προσλήψεις 82 εποχικών υπαλλήλων, καθώς αφορούσαν υπηρεσίες Γραφείου Τύπου, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση προγραμμάτων, καταγραφή των αδειών αλιείας, την ηλεκτρονική καταγραφή των αθλητικών ενώσεων και σωματείων και τέτοια, των οποίων το κόστος έφτανε το 1,2 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως κανένα από τα έργα αυτά δεν εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, παρ’ ότι τα χρήματα από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκαν κανονικά. Ακόμη καταγράφονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους εποχικούς υπαλλήλους που πληρώθηκαν για τα συγκεκριμένα έργα, παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους, που δεν είχαν σχέση με τη Νομαρχία.
Ο εισαγγελέας διαφθοράς μετά τη δίωξη που άσκησε παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση, όπου θα εξεταστούν και οι βεβαιώσεις εκτέλεσης των έργων που έχουν εντοπιστεί από τους επιθεωρητές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο εδώλιο Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης – Φέσωσαν το Δημόσιο με 5 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του TÜV NORD Group – Τι συζητήθηκε
- Βλάβη υπέστη το ΣΑΟΝΗΣΟΣ
- Στο κόκκινο οι αγορές εξαιτίας της κλιμάκωσης στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας
- Ο Κανονισμός ΕΕ 2017/352 και η μεταμόρφωση των ευρωπαϊκών λιμένων: Διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια στη σύγχρονη ναυτιλία