Μπορεί να  έχασαν το Νόμπελ Ειρήνης για το 2018, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι κκ. Τσίπρας και Ζάεφ δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι και το 2019. Και μάλιστα με τις.. «ευχές» μιας κατόχου του συγκεκριμένου βραβείου, αλλά και ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου!

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2015, η Τυνήσια Wided Bouchamaoui (του Κουαρτέτου Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει την Τρίτη, σε εκδήλωση η οποία μάλιστα θα γίνει στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην εκδήλωση.

Η Wided Bouchamaoui όπως και οι κ.κ. Κούλογλου και Ρούζιν έγιναν σήμερα δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Μετά την αυριανή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου στις 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

Το Νόμπελ Ειρήνης πάντως φαίνεται πως έχει γίνει ένα είδος… «φετίχ» για την κυβέρνηση καθώς δεν είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρείται να συνδεθεί η Ελλάδα με το συγκεκριμένο βραβείο. Το 2016 η κυβέρνηση υποστήριζε τους κατοίκους των ελληνικών ακριτικών νησιών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενώ και το 2018 ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιαζόταν μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ ως υποψήφιοι για το βραβείο και μάλιστα ως φαβορί, πλάι στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από ποιους έχασε το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας