• Πολιτική

    Πηγές Τσίπρα διαψεύδουν τον Γιώργο Λιάνη περί συγγνώμης στον Ευάγγελο Βενιζέλο

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Μία δήλωση του Γιώργου Λιάνη στη τηλεοπτική εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, στάθηκε αφορμή για την δημιουργία πληθώρας δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο με σκοπό να του ζητήσει «συγγνώμη» για την ανάμειξη του στο σκάνδαλο Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει πως τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται σοβαρότητας. Παρόλα αυτά παλιότερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει για λάθος χειρισμούς και εμπλοκή πολιτικών που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση της Novartis.

    Γιώργος Λιάνης: Έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

    Tο μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στη Νατάσα Γιάμαλη μίλησε για επικοινωνία που είχε ο Τσίπρας με μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «φωτογραφίζοντας» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    «Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας», είπε ο κ. Λιάνης και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

    Μετά τα δημοσιεύματα, ο κ. Λιάνης προχώρησε σε ανασκευή των όσων είπε στη συνέντευξή του:

    «Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis.

    Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν.

    Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου.

    Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;».

    Τα tweets Βαξεβάνη

    Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με αφορμή τις δηλώσεις Λιάνη στο Mega ο Κώστας Βαξεβάνης, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό ανυπόγραφο άρθρο στο σάιτ του, που συνοδεύτηκε από ένα επώνυμο tweet.

     

    Έπειτα από την διάψευση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα ο Κώστα Βαξεβάνης προχώρησε σε νέο tweet χαρακτηρίζοντας την «δημοσιογραφικοπολιτική τσιγκολελέτα» και προσθέτει πως «Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, οφείλει επισήμως ο Τσίπρας ή το γραφείο του να πάρουν κατηγορηματικά θέση.»

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Χατζηδάκης: Σημαντική η πρόοδος στην μείωση των κόκκινων δανείων

    Ισραήλ: Ισραηλινοί σπεύδουν στα καταφύγια καθώς σειρήνες ηχούν στο κεντρικό τμήμα της χώρας

    Alpha Bank: Αγορά 2,4 εκατ. ίδιων μετοχών έναντι 4,02 εκ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ