• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Θα υπάρξει ποιοτική αλλαγή στην εκπαίδευση

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Τη δέσμευση ότι θα λύνονται καθημερινά τα προβλήματα που θα ανακύπτουν κατά τη σχολική χρονιά έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη.

    Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχει διαπιστωθεί η αντίφαση της ύπαρξης τεχνολογίας στις τάξεις και της έλλειψης υποδομών και σημείωσε ότι σταδιακά θα αρχίσει από αύριο η υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέτα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση σχολείων.

    «Θα λύνουμε καθημερινά, τα προβλήματα σχολείο – σχολείο», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μακριά από εμάς η φράση δεν είναι στην αρμοδιότητα μου».

    Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, σημείωσε ότι γίνονται «για εκπαιδευτικους λόγους» και τόνισε ότι το υπουργείο μέριμνα ώστε «να δίνονται εργαλεία στους εκπαιδευτικους να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

    Αναφορικά με τον νέο κανονισμό λειτουργία των σχολείων, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «πλαίσιο που δείχνει ότι κάθε ενέργεια έχει και τη συνέπειά της».

    Συνολικά, για τις αλλαγες που έχουν ανακοινωθεί για τη φετινή χρονιά, ο κ. Πιερρακακης επεσήμανε: «Τα εργαλεία που δίνουμε στους εκπαιδευτικούς είναι πολλά, μικρά, αλλά θα αθροιστούν και θα έχουμε ποιοτική αλλαγή».

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Γυναίκα συνθλίβει με το SUV της μετανάστη που της είχε αρπάξει νωρίτερα την τσάντα – Βίντεο

    Ανδρουλάκης: Ο λαός θα συνταξιοδοτήσει πρόωρα από την πολιτική του καριέρα τον Μητσοτάκη

    Μελέτη του ΙΟΒΕ για το πώς βλέπουν οι πολίτες την πράσινη μετάβαση



    ΣΧΟΛΙΑ