• Πολιτική

    Πιερρακάκης-Μακρή: Μηνύματα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στις ΣΑΕΚ

    • NewsRoom
    υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

    υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή


    Μήνυμα απηύθυναν έκαστος ο υπουργός ΥΠΑΙΘΑ Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στις ΣΑΕΚ.

    Ο κ. Πιερρακάκης αφού συνεχάρη όσες και όσους είδαν τους κόπους ετών να ανταμείβονται, πετυχαίνοντας τους στόχους τους τόνισε: «Έχετε κάθε λόγο σήμερα να χαμογελάτε, μαζί με τους καθηγητές και τους φίλους που διανύσατε αυτή τη διαδρομή, αλλά και με τις οικογένειές σας που με θυσίες στήριξαν αυτή σας την προσπάθεια. Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας -πλέον- διαδρομής μέσω της ενίσχυσης του δημοσίου πανεπιστημίου είναι για εμάς προτεραιότητα».

    Στη συνέχεια ο υπουργός είπε ότι θέλει να κάνει μία ξεχωριστή αναφορά για τους υποψήφιους που, μέσα από το παράλληλο μηχανογραφικό, ξεκινούν την πορεία τους στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – τα γνωστά μέχρι πρόσφατα ΙΕΚ. «Για όλους εμάς στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η επιλογή σας αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική μας για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και, ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κίνητρο για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί, προκειμένου να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας».

    Ο κ. Πιερρακάκης απευθύνθηκε και στα παιδιά που σήμερα δεν είδαν δίπλα στο όνομά τους τη σχολή ή το τμήμα που θα επιθυμούσαν. «Το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα ούτε την προσπάθειά σας, ούτε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το μέλλον σας όπως το έχετε φανταστεί. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και είναι πάντα στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε», τόνισε.

    Κλείνοντας τη δήλωση του ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «σίγουρα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η σημερινή ημέρα αποτελούσε για όλες και όλους το τέλος μιας διαδρομής. Ανεξάρτητα από το αν κατακτήσατε σήμερα τον στόχο που είχατε θέσει, πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η μέρα αυτή συνιστά αφετηρία – και όχι τερματισμό. Αφετηρία για τα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής σας, αφετηρία μιας διαδρομής που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα σημερινά αποτελέσματα. Το μέλλον τώρα ξεκινά να ανοίγεται μπροστά σας. Εσείς είστε οι συγγραφείς του μέλλοντός σας. Πιστέψτε στους εαυτούς σας, ανοίξτε τα φτερά σας, διεκδικήστε τα όνειρά σας».

    Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι «ανακοινώθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα κάνετε το επόμενο βήμα σας, οι βάσεις πάνω στις οποίες θα ξεκινήσετε τη φοιτητική ζωή, θα οικοδομήσετε το μέλλον σας, οι βάσεις που στηρίζουν γερά την κορυφή των επιδιώξεών σας.

    Αυτές οι βάσεις, αποτέλεσμα μιας αξιοκρατικής και αδιάβλητης διαγωνιστικής διαδικασίας, είναι η δική σας αφετηρία και εύχομαι να βρίσκεστε στο σημείο εκκίνησης που στοχεύατε».

    Η κ. Μακρή συμπλήρωσε ότι «ακόμα όμως και αν οι σημερινές ανακοινώσεις δεν έφεραν τα επιθυμητά νέα, εσείς ξέρετε να αγωνίζεστε, να διοχετεύετε ενέργεια στο όραμα και είμαι σίγουρη ότι θα την στρέψετε προς την κατεύθυνση που οδηγεί στα όνειρά σας δημιουργώντας εκ νέου τις δικές σας βάσεις εφαλτήριο προς τον στόχο».

    «Βρίσκεστε σε ένα ακόμα κομβικό σημείο της διαδρομής σας και όλοι, Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, οικογένειες και φίλοι, καμαρώνουμε την ικανότητά σας να δημιουργείτε, να αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε την αξία των στέρεων βάσεων του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την δυναμική της διαρκούς αναβάθμισής του και την δική σας δημιουργική παρουσία σε όλες τις βαθμίδες του» τόνισε η κ. Μακρή και συνεχάρη όλες και όλους που συμμετείχαν «σε αυτήν την πορεία με την προσπάθεια, την συγκρότηση, τη δύναμη και την ωριμότητα της ηλικίας σας, μιας ηλικίας που θέτει ξεκάθαρα τις βάσεις για μια αισιόδοξη και ισχυρή προοπτική».

    Διαβάστε επίσης:

    Πολάκης: Πήγε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε εξηγήσεις από τον Φάμελλο – «Θα το ξανάκανα – Να κοιτά τον εαυτό της η Λινού»

    Χανιά: Συνελήφθη 72χρονος για την πυρκαγιά στις Αγριλές Χανίων

    Theon International: Ρεκόρ εσόδων 152,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ