• Top Stories

    Πιερ Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χωριστούν οι θεσμοί

    • NewsRoom
    ΠΙερ μοσκοβισί


    Επιμένοντας στη «γραμμή» ότι οι θεσμοί δεν μπορούν να διαχωριστούν, θέση που μεταφράζεται ως μήνυμα για τη λήψη νέων μέτρων,  ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντησή του με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου το πρωί της Τρίτης.

    «Ποτέ δεν θα ήμουν αυτός που θα προσπαθούσε να διαχωρίσει τους θεσμούς. Πιστεύω ότι αυτή η θέση είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας» ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

    «Είναι αναγκαίο αλλά και εφικτό ένα staff level agreement τις επόμενες μέρες και πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα είναι προς όφελος της Ελλάδας. Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιήσουμε την προοπτική της ανάκαμψης», τόνισε Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο επίτροπος υπογράμμισε ότι οι τελευταίες 24 ώρες της επίσκεψης στην Ελλάδα ήταν πολύ παραγωγικές και πως αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις, οι εταίροι της πρέπει επίσης να ανταποκριθούν στα συμφωνηθέντα.

    Μπορούν να βρεθούν λύσεις αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα, σημείωσε ενώ ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε ότι «χρειαζόμαστε όλους τους θεσμούς» στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποστόλος Δοξιάδης: Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν κομμουνιστή που θαυμάζει τον Κάστρο αλλά έχω δυο ερωτήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Βοήθημα σε άνεργους ναυτικούς για τα Χριστούγεννα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σύγκρουση σχολικού με νταλίκα στα Κατεχόμενα – Νεκροί δύο μαθήτριες και ο οδηγός του σχολικού (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ