Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ποια ονόματα «παίζουν» για τις ευρωεκλογές – Υποψήφιοι για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης

Περιεχόμενα

Φουντώνει το παρασκήνιο γύρω από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν τους κατάλληλους υποψήφιους ώστε να παρουσιάσουν τις επόμενες εβδομάδες ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.

Η χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Έφης Χριστοφιλοπούλου, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει επίσημα τον κύκλο των επαφών και των ανακοινώσεων που θα κάνει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι θα πρόκειται για στελέχη που έχουν παρουσιάσει σημαντικό έργο και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επιλέξει αυτή τη φορά προβεβλημένα πρόσωπα που ωστόσο δεν έχουν την εμπειρία ή τις γνώσεις για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή.

Εκτός της κ. Χριστοφιλοπούλου, σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος τη Δευτέρα θα παρουσιάσει το βιβλίο που έχει γράψει με ομιλητή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανοίγοντας κι επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία.

Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι έχει ληφθεί η απόφαση να μην μπει «κόφτης» στις θητείες των ευρωβουλευτών, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι από τους «γαλάζιους» εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι θα είναι 4 οι νυν ευρωβουλευτές που θα βρεθούν στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και συγκεκριμένα οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο μένουν εκτός οι κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Θεόδωρος Ζαγοράκης και φυσικά ο Γιώργος Κύρτσος που έχει αποχωρήσει από την ευρωομάδα της ΝΔ.

Ενας αστερίσκος υπάρχει για τη συμμετοχή του κ. Κυμπουρόπουλου, η οποία ακόμη συζητείται.

Αστερίσκος και για την Μαρία Σπυράκη με την υποψηφιότητά της να κρίνεται στο… νήμα.

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ολυμπιονίκη μας και πρώην βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα, ο οποίος ήδη κινείται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η επιλογή της Έφης Χριστοφιλοπούλου και του Πύρρου Δήμου, και οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να αποκλείει μια τρίτη υποψηφιότητα από τον συγκεκριμένο χώρο, και συγκεκριμένα του Ανδρέα Λοβέρδου, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί εντόνως τους τελευταίους μήνες.

Στα πρόσωπα που έχουν πέσει στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, είναι και αυτό του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη από τα Χανιά, ο οποίος έχει δεκάδες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, εκτιμάται ότι θα είναι μέσα στους επιλεγέντες. Επίσης, δυνατά «παίζει» το όνομα της Βούλας Πατουλίδου, χωρίς να έχει ακόμη κλειδώσει το όνομά της.

Από το Μαξίμου τονίζουν ότι κάποια πρόσωπα που φιγουράρουν ως υποψήφιοι θα πρέπει να πατήσουν… φρένο γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Ενώ υπάρχουν και πρόσωπα υπεράνω υποψίας που κάνουν αυτή την περίοδο συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του Μαξίμου και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου παλεύουν με τους… δαίμονές τους, ήτοι με τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν να είναι επισφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων θα γίνει με εσωτερικό δημοψήφισμα ενώ μια επιτροπή θα κάνει την αξιολόγηση των προσώπων που θα καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στην πλατφόρμα isyriza.

Σίγουροι για τη διεκδίκηση μιας ακόμη θητείας θεωρούνται οι Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά. Πολύ δυνατά παίζει το όνομα του καθηγητή Νίκου Φαραντούρη, ο οποίος και δεν το αρνείται όταν τον ρωτούν. Αλλωστε, προέρχεται από την ομάδα Τσίπρα και ο κ. Κασσελάκης θα ήθελε να ενώσει το νέο με το παλιό εντός του κόμματος.

Η κίνηση του προέδρου να αξιοποιήσει τη Δώρα Τζαμπάζη, σύζυγο του αείμνηστου ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαϊδη, δείχνει ότι σκέφτεται να την εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα ονόματα που ακούγονται επίσης τον τελευταίο είναι αυτό του εξαδέρφου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, της εκπροσώπου του κόμματος, Δώρας Αυγέρη, της Ολυμπίας Τελιορίδου από την Καστοριά.

Ισχυρό χαρτί για τον κ. Κασσελάκη η Διάνα Βουτυράκου που ήταν και στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη νέα γενιά ακούγεται και το όνομα της Εφης Μιχελάκη.

Κάποιες πληροφορίες δίνουν ως κλεισμένο και τον πρώην μπασκετμπολίστα, Νίκο Παππά ενώ ακούστηκε και το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ κυνηγούν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και για το λόγο αυτό θέλουν ένα ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο που θα κάνει «γκελ» στην κοινωνία.

Από τα ονόματα που φαίνεται να «κλειδώνουν» είναι αυτό του νυν γραμματέα του κόμματος και στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Στην ευρωλίστα θα ενταχθεί και ο νυν ευρωβουλευτής (πήρε τη θέση του Ν. Ανδρουλάκη), Νίκος Παπανδρέου.

Δυνατά ακούγεται το όνομα του εγγονιού του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωστή Κατσανέβα. Επίσης του πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Ηλία Κικίλια και του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή, Βασίλη Σκουντή.

Πρόσωπα που επίσης ακούστηκαν ότι προσέγγισε ο πρόεδρος, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ είναι αυτά των δημοσιογράφων Ράνιας Τζίμα και Ειρήνης Αναστασοπούλου.

Στις συζητήσεις που γίνονται έχουν ακουστεί τα ονόματα του πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη και του πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου ενώ κανείς δεν αποκλείεται να είναι υποψήφια και η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία είχε καταγγείλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Ζεμενίδης: Αν η Τουρκία ξαναρχίσει τις υπερπτήσεις ή τις προβοκάτσιες, δεν θα πάρει τα F-16

Μαρινάκης: Η πατρίδα θωρακίζεται διπλά – Δωρεάν μεγάλο εξοπλιστικό πακέτο μαζί με τα μαχητικά

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Προσχώρησε στη ΝΔ η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ