Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Πέτσας: Τα ποσά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές από το ΥΠΟΙΚ

πέτσας petsas

Στέλιος Πέτσας

Δεν εφησυχάζουμε, τόνισε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη, ενώ τόνισε ότι «προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μεγάλο βήμα, την 1η Ιουλίου, ημέρα που θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό.

«Πρώτο μέλημά μας, όπως τόνισε κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός είναι η ασφάλεια των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς, καθώς και των επισκεπτών μας» τόνισε, ενώ αναφερόμενος σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο είπε ότι «έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ενδυνάμωσης των δομών  και των υπηρεσιών Υγείας στη νησιωτική χώρα και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη ιχνηλάτηση ενδεχόμενων κρουσμάτων, την απομόνωση, την παροχή περίθαλψης».

Σε περίπτωση εντοπισμού αυξημένου αριθμού κρουσμάτων θα λαμβάνονται – όπως ήδη γίνεται σε περιοχές της Ξάνθης – στοχευμένα, τοπικά, περιοριστικά, μέτρα.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο νέο αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου και στα αυστηρότερα πρόστιμα: «Στην πρώτη παράβαση εκτός του διοικητικού προστίμου (που εξαρτάται από τα τετραγωνικά της επιχείρησης) προβλέπεται 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, στη δεύτερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες και στην τρίτη – εκτός του προστίμου – αν αυτή γίνεται εντός τριμήνου υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 90 ημέρες και αν γίνεται εντός εξαμήνου τότε η αναστολή λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε. Εκπτώσεις σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας δεν γίνονται» είπε ο κ. Πέτσας.

Για την Σύνοδο Κορυφής είπε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί έγκαιρα και ανοιχτά. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η πρόταση της Κομισιόν κινείται στην κατεύθυνση της πρότασης που είχαν καταθέσει προς τον Σαρλ Μισέλ με επιστολή τους εννέα ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, επανέλαβε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι είναι ιστορική η ευκαιρία που έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Καλούνται να συμβιβάσουν το πόσο φιλόδοξο πρέπει να είναι το σχέδιο και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του» είπε.

Η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Ερωτηθείς εάν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που πήραν τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ήταν μια εκστρατεία ενημέρωσης συνεκτική που έσωσε ζωές.

«Έχω πει ότι δεν μπορεί να δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια. Οι πληρωμές γίνονται από το ΥΠΟΙΚ. Όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές από το ΥΠΟΙΚ, τότε θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα».

Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τους πολίτες πόσα χρήματα πήραν την περίοδο 2015 – 2019 συγκεκριμένα μέσα, με τα οποία ταυτίζεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο και το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αίγυπτο, ο κ. Πέτσας απάντησε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία δήλωση πριν είμαστε έτοιμοι για υπογραφές.