Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Κοινής αποδοχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

πέτσας petsas

Στέλιος Πέτσας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι κοινής αποδοχής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί σε κανένα όνομα μέχρι σήμερα.

Αναφορικά με τις καταλήψεις, ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών από καταληψίες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Ερωτηθείς για το θέμα της φορολογίας, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι θα γίνει μια σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. «Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Τέλος, αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα είναι μεταξύ 37% και 38%.