Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Πέθανε ο Ι. Γρίβας, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός (upd)

Ιωάννης Γρίβας

Ιωάννης Γρίβας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός την περίοδο από τις 12 Οκτωβρίου 1989 έως τις 3 Νοεμβρίου 1989 Ιωάννης Γρίβας. Ο Ιωάννης Γρίβας μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος του δικαστηρίου το οποίο δίκασε τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιό του στον οποίο εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Ιωάννης Γρίβας γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα. Συμμετείχε στο δικαστήριο το οποίο δίκασε τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967.

Κατά τη θητεία του στον Άρειο Πάγο, ήταν ο επικεφαλής στο ειδικό δικαστήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε για το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στο οποίο ήταν κατηγορούμενος ο Νίκος Αθανασόπουλος, που είχε διατελέσει υπουργός οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Ιωάννης Γρίβας επελέγη ως πρωθυπουργός της υπηρεσιακής Κυβέρνησης που οδήγησε στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989.

Το τελευταίο αντίο στο Ιωάννη Γρίβα θα δοθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 14.00, στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Ιωάννη Γρίβα απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής: 

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακού Πρωθυπουργού της χώρας, Ιωάννη Γρίβα. O Ιωάννης Γρίβας υπήρξε διακεκριμένος δικαστικός λειτουργός και υπηρέτησε με σθένος τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σακελλαρίου (ΣτΕ): Δέχτηκα άδικες επιθέσεις για το θέμα των ΜΜΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό το 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Καλαντώνης: Ποια είναι τα σχέδια του για μείωση των κόκκινων δάνεια της Eurobank