ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιβεβαίωση με τα 4 ευρώ της Πειραιώς, το success story Μεγάλου, τα γενέθλια και ο Σαίξπηρ, το smart money στην ΤΕΝΕΡΓ, τα 50 ευρώ της ΜΥΤΙΛ, η επιτυχία Βουρλιώτη και ένα quiz με το επόμενο deal
Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες σχετικά με έναν κώδικα δεοντολογίας που θα αποτρέπει φαινόμενα κακοποίησης, σαν αυτά που καταγγέλλονται και σοκάρουν την ελληνική κοινωνία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Πρέπει να προλάβουμε τον διχασμό, όπως είπε.
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων» σημείωσε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Πελώνη.
Από την πρώτη στιγμή, πρόσθεσε, η κυβέρνηση στήριξε και ενθάρρυνε όποιον είχε να καταγγείλει κάτι να μην φοβηθεί.
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».
Όπως είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».
«Ο ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν είναι λόγος αποπομπής»
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η κ. Πελώνη χαρακτήρισε «ατυχή» την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας «επκίνδυνος άνθρωπος», προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα κρίνει η δικαιοσύνη.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «ένας ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο για αποπομπή. Η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός, ο πρωθυπουργός στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού».
Σε ερώτηση εάν ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε αυτοβούλως την παραίτησή του ή του ζητήθηκε να παραιτηθεί, απάντησε ότι μόλις υποβλήθηκε η παραίτηση στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως δεκτή.
Η κ. Πελώνη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τον οχετό που κατακλύζει τα social media και αν συμφωνεί με το «#νδπαιδεραστές».
Όλα τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν για την ποιότητα του διαλόγου και για τα ζητήματα δημοκρατίας, σημείωσε.
Διαβάστε ακόμη:
Ελίζα Βόζενμπεργκ: Η κ. Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να παραιτηθεί
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση σεξουαλικής και άλλης κακοποίησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: «Αιμοδότης» ο τουρισμός – Η μάχη των μεγάλων για τον τζίρο των νησιών
- Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): O κομβικός ρόλος των «5» για την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης
- Στ. Χανδακάς: 10 χρόνια HOPEgenesis – Το στόρι, το δημογραφικό, το αποτύπωμα
- Σίμος Παληός: «Ο Έλληνας πρέπει να πίνει καφέ όρθιος»