Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Πελώνη: Ελπίζουμε οι ιδιώτες γιατροί να ανταποκριθούν – Διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)

Ελπίζουμε ότι οι γιατροί που επιτάσσονται θα ανταποκριθούν, διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο, σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφορικά με τα τέσσερα self tests που δικαιούνται κάθε μήνα όλοι οι πολίτες σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα δούμε αν θα υπάρξει κάποιο συμβολικό αντίτιμο για πολίτες που θέλουν κάποια βοήθεια και δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι στο σπίτι».

Είπε ακόμη ότι τα θετικά τεστ θα προσμετρώνται στην επιδημιολογική εικόνα και θα ακολουθούνται όσα προβλέπει το  πρωτόκολλο που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τις αλλαγές που αποφάσισε η επιτροπή των επιστημόνων την περασμένη Παρασκευή, την χαρακτήρισε «στοχευμένη προσαρμογή» που λαμβάνει υπόψη την κόπωση της κοινωνίας και την βελτίωση του καιρού.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι ξεκινούν για τους πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. «Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα  για τα ραντεβού  της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες -στις αρχές Απριλίου- για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών».

Στόχος είναι  μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και ο γενικός πληθυσμός.

Για την έκθεση Μπορέλ είπε ότι ενσωματώνει αρκετούς από τους προβληματισμούς της Ελλάδας και περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Δικαιώνει την ελληνική εξωτερική πολιτική, σημείωσε.

Για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ανέφερε ότι θα γίνει με τους απαραίτητους περιορισμούς, αλλά με λαμπρότητα.

Στην Αθήνα θα φτάσουν το απόγευμα της Τετάρτης ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, που θα εκπροσωπήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου, στο ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου θα γίνει ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των προσκεκλημένων ηγετών φίλων χωρών με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία περιορισμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την ΕΡΤ. Η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά της μνημεία.

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Υγείας: Επιτάσσονται 206 ιδιώτες γιατροί – Έτοιμα τα φύλλα πορείας 

Εδραιώνεται η τηλεργασία: Τα 10 σημεία του νομοσχεδίου για την εφαρμογή της