• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για τη μείωση του κόστους ζωής – Τα νοικοκυριά ενισχύονται για τις αυξήσεις στο ρεύμα

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    «Η κυβέρνηση ενισχύει τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος» επισήμανε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

    Είπε, ειδικότερα: «Η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού ενισχύει τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ταυτόχρονα, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση του κόστους ζωής -την αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών- είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ενισχύεται ο θεσμικά αρμόδιος φορέας για τον ελεύθερο ανταγωνισμό -η Επιτροπή Ανταγωνισμού– με 50 νέες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων».

    Παράλληλα , αναφερόμενος στην εφαρμογή του ψηφιακού σχολείου που επιχειρεί να εισάγει το υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή τόνισε ότι θα γίνονται ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές

    Ειδικότερα, δήλωσε ότι «το Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί μια νέα, δωρεάν, ψηφιακή πύλη με ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό μέσω της οποίας μαθητές όλων των τάξεων θα μπορούν να παρακολουθούν πρότυπες φροντιστηριακές παραδόσεις, θα γίνονται ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς τους σε πραγματικό χρόνο, όπως άλλωστε και οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους.

    Το Ψηφιακό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    Εξέφρασε τη θέση ότι «το ψηφιακό φροντιστήριο θα ενδυναμώσει όλες τις τάξεις. Για την Γ’ Λυκείου θα υπάρχει ζωντανή διδασκαλία για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα», ενώ εστίασε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση με τις νέες αλλαγές επισημαίνει το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων: «Ενισχύεται ο επαγγελματικός προσανατολισμός με ατομικές συνεδρίες με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στόχος μας να τιθασευτούν οι τιμές – Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές

    ΥΠΑΑΤ: Θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι με κρούσματα πανώλης

    ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Σπηλιά στην Κέρκυρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ