Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον παλιό – Δεν υπάρχει κανένα κενό στην ελληνική άμυνα

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Διάβασα με λύπη μια ανακοίνωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε άλλη μια φτηνή αντιπολιτευτική τακτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε δεν κατάλαβε, είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Αν δει κανείς όλη του τη δήλωση αναφερόταν στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα. Αναφερόταν συνολικά στο πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα όπλα για την Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό στην ελληνική άμυνα, δεν αναφερόταν στην άμυνα της Ελλάδας. Αναφερόταν σε μια συνολική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρώτος μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του είπε ότι πρέπει να υπάρχει μια νέα πολιτική της Ευρώπης η οποία θα θωρακίζει και τις χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν αυξημένες αμυντικές δαπάνες. Μια συνολική αμυντική πολιτική της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα, καμία συμφωνία που δεν έχει ανακοινωθεί, για την Ουκρανία από την Ελλάδα, ούτε θα αποσταλεί κάτι παραπάνω από αυτά που έχουμε πει, ούτε υπάρχει κάποια άλλη στήριξη που δεν είναι γνωστή».

«Να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις δηλώσεις των πολιτικών τους αντιπάλων και να μην κάνουν μια ιδιότυπη κοπτοραπτική για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ειδικά σε ζητήματα που άπτονται της άμυνας της χώρας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης για Βόρεια Μακεδονία: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν σε διπλωματικό λήθαργο σχετικά με το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε: «Μιλάμε για το κόμμα που πριν από λίγες εβδομάδες ζητούσε την κύρωση των Μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μεταξύ αυτών και αυτό που αναφέρεται στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Και το ίδιο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε σήμερα ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να εμποδίσει την ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Μιλάμε για παράνοια».

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα καταργεί τον εαυτό του. Ο ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν τρέξτε πιο γρήγορα, ψηφίστε τα πάντα, τώρα λένε στην κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα στην αντίθετη κατεύθυνση» προσέθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ακολουθούν υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και χωρίς περιστροφές, λέμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να προχωρήσει».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε ως προς τις αυτονόητες διεκδικήσεις που διασφαλίζουν τα συμφέροντα της χώρας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε μισή σπιθαμή η Ελλάδα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει πολιτική που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Περιμένουμε από την Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

7th InvestGR Forum 2024: Χαρτογραφώντας το μέλλον των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Μάκης Βορίδης: Ανεύθυνη αντιπολίτευση η αλλοίωση της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Ροφήματα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού