ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια προσωπική εξομολόγηση για την νόσο του Crohn, με την οποία διαγνώστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να αλλάξει η ζωή του, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
«Η νόσος του Crohn είναι μία φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, σοβαρή νόσος, αυτοάνοση. Όπου μπορώ να πω δυο πράγματα για αυτό, για μένα είναι σημαντικό. Είναι από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή. Δημιουργείται κατά 99 τοις εκατό από το άγχος, υπάρχει χρόνια μέσα σου», ανέφερε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.
«Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, η διάγνωση έγινε όταν ήμουν Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, περίπου 2 χρόνια πριν. Κολλάει η γυναίκα μου κορονοϊό και ενώ εγώ βγαίνω αρνητικός στα τεστ, είχα έναν πυρετό κάθε απόγευμα», αφηγείται στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες, γυρίζω σπίτι το βράδυ 37,5 πυρετός, το βράδυ έπεφτε. Προφανώς έπρεπε να ξεκινήσω άλλες εξετάσεις, αίματος, αξονικές, μαγνητικές, με τον φόβο να είναι κάτι άλλο, κάποια κακοήθεια», συνεχίζει στην περιγραφή του ο Παύλος Μαρινάκης.
«Έκανα την ενδοσκόπηση, βγαίνουν τα αποτελέσματα, πηγαίνω στο γραφείο του γιατρού και μου ανακοινώνει ότι έχω Νόσο του Crohn. Του λέω: τέλεια. Σχεδόν χάρηκα.
Ο γιατρός τα έχασε. Μου λέει: είναι κάτι σοβαρό, το έχεις πάρει πολύ χαλαρά, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Του έκανα μία ερώτηση: θα πεθάνω; Μου λέει: όχι αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου. Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος είπα στον γιατρό», περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία για την οποία πρέπει να παίρνει κάθε εβδομάδα κάποιο φάρμακο, «κατάλαβα ότι ποτέ δεν πρέπει να μιλάς για κανέναν πριν ξέρεις τι έχει στο σπίτι του».
«Κατά καιρούς υποτιμούσα συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις 2, 3 ή 5 χρόνια νωρίτερα, ίσως τώρα χρειαζόταν πιο ήπια θεραπεία. Το σημαντικό είναι ότι πάει καλά η θεραπεία, χρωστάω πολλά στους γιατρούς και στη γυναίκα μου για τη στήριξη», εξομολογείται.
Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς και τη σύζυγό του για τη βοήθεια, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι με τη νόσο αυτή «θέλει μια προσοχή με το ποτό και το τσιγάρο και γενικά όσα πρέπει να περιορίσεις. Όταν έχεις και παιδί, πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός».
Καταλήγοντας για την περιπέτεια με την υγεία του ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «το πρώτο μήνυμα είναι να κάνουμε εξετάσεις και να μη φοβόμαστε να έχουμε ταμπού να μιλήσουμε γι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι αυτό όλο μου άλλαξε πολύ τον τρόπο σκέψης, χαλάρωσα σε πολλά, σταμάτησα να έχω απολυτότητες. Επειδή το άγχος μου το προκάλεσε, συνεχίζω να αγχώνομαι αλλά μετά από 5-10 λεπτά, αυτό που έχω μέσα μου με επαναφέρει».
Σχετικά με το που γνώρισε τη σύζυγό του, Κατερίνα Μαιχαιριώτη, ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε: «Ήμασταν και οι δυο στη Νομική, ήμουν στο 3ο έτος, εκείνη στο 2ο, γνωριστήκαμε στα μπουζούκια της Κομοτηνής. Την είδα σε ένα μαγαζί που κάπνιζαν όλοι, ήταν η μόνη που δεν κάπνιζε και της ζήτησα αναπτήρα…».
Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο πολιτική ανέφερε ότι θα έβγαζε τρελό κάποιον, που θα του έλεγε ότι θα ασχοληθεί με τα κοινά καθώς δεν ήταν ποτέ επιδίωξή του. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο ήμουν ακόμα ενεργός στο μπάσκετ στήριζα τη ΔΑΠ αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική.
Διαβάστε επίσης:
Εκκλησία: Το παρασκήνιο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια
Η διαφορά ανάμεσα στο μισοάδειο και το μισογεμάτο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Τασούλας: Απαντά στο ΠΑΣΟΚ για τις χρηματοδοτήσεις που υπέγραψε
- P&G: Ανάπτυξη χωρίς αυξήσεις τιμών – Τι προβλέπει για το 2025 υπό την προεδρία Τραμπ
- Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας
- Μαρινάκης: Ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές θα εφαρμοστεί χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης