Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Αναμένεται εξαγγελία στοχευμένων μέτρων από τον πρωθυπουργό – Κορυφαίο πρόβλημα η στεγαστική κρίση

«Η κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει τη δημοσιονομική σταθερότητα, δεν κάνει παρεμβάσεις για να τις κάνει, δεν θα δούμε τον πρωθυπουργό να βγάζει καλάθι παροχών υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών, αλλά θα εξαγγείλει στοχευμένες παρεμβάσεις.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε την πολιτική αύξησης του εισοδήματος, και στήριξης της οικογένειας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης , απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών και απέκρουσε την κριτική, που ασκεί η αντιπολίτευση, κυρίως σε ζητήματα οικονομίας, όπως ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των Βουλγάρων.

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν είναι τελευταία ή προτελευταία σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης. Οφείλουμε, όμως, να απαντάμε με στοιχεία σε μία αντιπολίτευση, που πετάει λάσπη.

Πρώτο δεδομένο η χώρα μας βρίσκεται στην 11ή θέση ανάμεσα στις 22 που έχουν θεσμοθετήσει τον κατώτατο μισθό, δεύτερο η Ελλάδα είναι στην 21η θέση επί συνόλου 28 στο δείκτη πραγματικής καταναλωτικής δύναμης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι πρώτη ή δεύτερη στον δείκτη του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ και στον ετήσιο ρυθμό μεταβολής τους.

Το τελευταίο, που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να πανηγυρίζει, αλλά το να παρουσιάζουμε μία χώρα ότι είναι στην τελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη είναι άδικο. Είναι καλοδεχούμενη η καλοπροαίρετη κριτική αλλά όχι η ισοπέδωση», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αξιολόγησε ως κορυφαίο πρόβλημα τη στεγαστική κρίση περιγράφοντας ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων, όπως περισσότερα σπίτια στην αγορά, μεγαλύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου», το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – νοικιάζω» με αυξημένη περίμετρο, το νέο πλαίσιο στη Golden visa, αλλά και αλλαγές στο Airbnb.

Απαντώντας, δε, στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τριπλασιασμό μισθών και μπόνους τραπεζιτών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απήντησε ότι «ο πρόεδρος του κόμματος, που έκλεισε τις τράπεζες και χρεοκόπησε τη χώρα, μας κατηγορεί γιατί προσπαθούμε να έχουμε υγιή τραπεζικό τομέα» και σημείωσε ότι «σε πέντε χρόνια η κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά για τον τραπεζικό τομέα, τα κόκκινα δάνεια από 40% μειώθηκαν σε 7,5% και η επιστροφή στην κανονικότητα επισφραγίστηκε με το πλήρες πρόγραμμα του ΤΧΣ.

Για το πρόβλημα της λειψυδρίας και συγκεκριμένα για τη βραχυχρόνια και μακροχρόνια αντιμετώπισή του ο Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις, καθώς, όπως είπε, η ΕΥΔΑΠ ήδη επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να βάλει στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας ούτε να υποχωρήσει από τις «κόκκινες» γραμμές.

«Πιστεύουμε στο διάλογο, αλλά σε αντίθεση με τις κορόνες, που ακούγονται από κόμματα, κυρίως των άκρων, είναι δυστυχώς επίμονη η προσπάθεια κάποιων να βάλουν την Ελλάδα σε χειρότερη θέση απ ό,τι είναι. Διάλογος δε σημαίνει και συμφωνία, κάθε φορά αξιολογούμε τα δεδομένα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για τις αυξήσεις σε φθηνά φάρμακα: Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ασθενών

Θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ και από τον Σπίρτζη – Γίναμε κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ με έναν πρόεδρο celebrity

Τι θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ