Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση για ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος

Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηνών

Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηνών

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και προβάδισμα Δούκα στην κούρσα διαδοχής , το οποίο μάλιστα ενδυναμώνεται και από τη σύμπλευση με Χριστοδουλάκη, δείχνει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC , παραμονές της συνεδρίασης της Κέντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την οποία το θέμα ηγεσίας θα τεθεί επι τάπητος και αναμένεται η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Αναλυτικά , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ποσοστό πάνω από το 70% των συμμετεχόντων (συγκεκριμένα το 72,2%) στη  δημοσκόπηση έχει την πεποίθηση πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, κατέχει την πρωτιά με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει επίσης ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Με δεδομένο ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει τον διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ, μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πλέον υπολογίσιμο (18,3%) με «καθαρό» προβάδισμα σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Χάρη Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,4%).

Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Διαβάσατε επίσης:

Το Μαξίμου κλείνει την συζήτηση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ξεκίνησε η ονοματολογία, «καίγεται» η Σακελλαροπούλου

Γαλλία-Εκλογές: Πρώτος με 37% ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός», σύμφωνα με δημοσκόπηση

Μητσοτάκης: Η στρατηγική ατζέντα λαμβάνει υπόψη όλες τις σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες