Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οριστική συμφωνία για τους όρους του ντιμπέιτ

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε όλους τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ της 24ης Σεπτεμβρίου από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Στη σημερινή συζήτηση διευθετήθηκε και η τελευταία εκκρεμότητα που αφορούσε στη διαλογική συζήτηση ανάμεσα τους. Έγινε δεκτή η πρόταση που είχε κατατεθεί από τη πλευρά της Άννας Διαμαντοπούλου και ο διάλογος θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Επικυρώθηκε η συμφωνία σε 6 θεματικές ενότητες:

1) Οικονομία ανάπτυξη

2) Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό

3) Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ

4) Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση

5) Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση

6) ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σύμφωνα με τη τελική συμφωνία σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά θα παίρνουν τον λόγο.

Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up: 15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Άλμα» 9,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο

Capital Economics: Γιατί η ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Γιορτάζει 70 Χρόνια Παράδοσης και Καινοτομίας & 20 Χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών