ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποιος παίκτης αγόραζε μανιωδώς Alpha, το παλτό του Βακάκη και η αξιοπιστία του Περιστέρη, o Μάτσας στο Κολλέγιο, η δικαίωση του Πιερ, η μοναξιά του Stefanos (φωτό) κι ένα hot quiz με τον θλιμμένο δημοσιογράφο
Με μία ανάρτηση στο Instagram ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναρωτιέται «άραγε έρχεται η Σορβόννη;».
Παραθέτει και σχετικό βίντεο για το τι είναι το επονομαζόμενο «Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» που αναμένεται να καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση ως το πρώτο μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο στη χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του επιτίθεται επίσης στον Παύλο Μαρινάκη και συνεχίζει αναφέροντας πως «η αλήθεια, που συστηματικά διαστρεβλώνει, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε το ανώτατο χρονικό όριο σπουδών με τον νόμο 4009/2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) και επιπλέον υπερψήφισε τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4957/2022 εκφράζοντας όμως τις επιφυλάξεις του για την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, καθώς και για την κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στους πραγματικά ανενεργούς φοιτητές και όσους αγωνίζονται για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
»Επιφυλάξεις τις οποίες συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας που πρότειναν και σχετικές βελτιώσεις στον ισχύοντα νόμο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης επιφυλάχτηκε να τις εξετάσει].
Το ΠΑΣΟΚ διερωτάται στην ανακοίνωσή του «τελικά ποια μέτρα θα ισχύσουν; Αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία του κ. Πιερρακάκη ή η Νέα Δημοκρατία του κ. Μαρινάκη;» και καταλήγει «όσο για τη «Σορβόννη» … που έρχεται, σας παραπέμπουμε στον κάτωθι σύνδεσμο παραθέτοντας βίντεο που παρουσιάζει τι και αν είναι το «Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας», εν δυνάμει το πρώτο μη κρατικό- μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο της χώρας όντως παράρτημα του πανεπιστημίου της Σορβόννης.
Οι δηλώσεις Μαρινάκη
Νωρίτερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στο θέμα είπε πως «Η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντες των υποψήφιων φοιτητών, όσων τουλάχιστον επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα σημαντικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού από την ίδια τους τη χώρα».
Πρόσθεσε πως «Την Παρασκευή θα κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας αίτηση αδειοδότησης μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης υπό την επωνυμία “Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας”». Σημείωσε ακόμα ότι το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης είναι ένα από τα 13 αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Είναι δημόσιο γαλλικό πανεπιστήμιο κι ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας, το οποίο διαθέτει πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής του και εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τον εαυτό του – Επιχειρεί να δυσφημίσει όποιον θέλει να επενδύσει στρατηγικά στη χώρα μας
«Βολές» κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει, με γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την αίτηση της Σορβόννης για ίδρυση παραρτήματος στη χώρα μας.
Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του:
«Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ξεπέρασε τον εαυτό του. Αφού κατέρρευσαν ένα προς ένα τα έωλα επιχειρήματά τους για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και αφού ο πρόεδρός του αναγκάστηκε να συγκρατήσει με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές του για το νομοσχέδιο, τώρα επιχειρεί να δυσφημίσει όποιον θέλει να επενδύσει στρατηγικά στη χώρα μας – ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Στο ΠΑΣΟΚ αγωνιούν πότε ένα πανεπιστήμιο συνιστά την πραγματική «Σορβόννη» και επιχειρούν να μας πείσουν ότι υπάρχει ακαδημαϊκό ίδρυμα στη Γαλλία που χρησιμοποιεί παράνομα τον τίτλο της Σορβόννης και η… πραγματική Σορβόννη δεν έχει ασκήσει ακόμη τα νόμιμα δικαιώματα της!
Τους πληροφορούμε ότι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρουν το Δημόσιο, Γαλλικό Πανεπιστήμιο Université Sorbonne Paris Nord, που αποτελεί ένα από τα δεκατρία αυτόνομα ιδρύματα τα οποία διαδέχθηκαν το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, γνωστού ευρέως ως Πανεπιστημίου της Σορβόννης. (Ιδού τα link από το σύνδεσμο της Σορβόννης για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων: https://www.sorbonne.fr/…/les…/universite-paris-13/
https://www.sorbonne.fr/toutes-les-universites)
Το Université Sorbonne Paris Nord διαθέτει 26.000 φοιτητές, 29 εργαστήρια και 1.200 καθηγητές. Η επένδυση που σχεδιάζει στη χώρα μας ενημερωθήκαμε ότι περιλαμβάνει €15 εκ. για campus, €3 εκ επενδύσεις για διεξαγωγή έρευνας αιχμής και άνω των €7 εκ ευρώ για υποτροφίες – όλα σε βάθος πενταετίας. Αλήθεια αντιτάσσεται το ΠΑΣΟΚ σε αυτό; Με ποιο ακριβώς σκεπτικό;
Αναζητούμε την πραγματική θέση του κόμματος του κ. Ανδρουλάκη είτε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είτε για τις διαγραφές των αιώνιων φοιτητών. Μέχρι τότε οι «αιώνιοι καθηγητές» στις κυβιστήσεις, ας σταματήσουν να μπαίνουν εμπόδιο στο αύριο της χώρας».
Διαβάστε επίσης:
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία ο διορισμός του στο υπουργείο Υγείας
Μητσοτάκης-Φίτο: Η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων στο επίκεντρο της συνάντησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία: Ο Αφγανός δράστης της επίθεσης στο Μόναχο είχε αποβιβαστεί στην Καλαβρία το 2016
- Ο Τραμπ θα ήθελε να επιστρέψει η Ρωσία στην G7 γιατί “ήταν λάθος” η εκδίωξή της
- Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για τους «αμοιβαίους δασμούς»
- Κυβερνητικές πηγές: Είναι αδιανόητο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αμφισβητεί τον θεσμό της Δικαιοσύνης