• Πολιτική

    Πάρος: Καταγγελία για εργοδότρια που ζήτησε σε ανήλικο παιδί να δουλέψει – Τι απαντά η Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


    Άμεση ήταν αντίδρασή της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν εργοδότρια στην Πάρο να ζητά από εργαζόμενη μητέρα, να βάλει και την ανήλικη κόρη της να εργαστεί, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο προσφερόμενο κατάλυμα, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, των βουλευτών Χρ. Κατσώτη του ΚΚΕ και Ν. Ηλιόπουλου της Νέας Αριστεράς με θέμα την πρόσφατη εγκύκλιο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

    Το διάβασα και «τρελάθηκα» είπε η κυρία Κεραμέως, η οποία σημείωσε ότι, ενώ ζήτησε αμέσως από την Επιθεώρηση Εργασίας να διευκρινίσει το ζήτημα, διαπιστώθηκε ότι «δεν υπάρχει καταγγελία».

    Απευθυνόμενη μάλιστα στον κ. Ηλιόπουλο που έθιξε το θέμα, τον κάλεσε να παράσχει στην Επιθεώρηση Εργασίας τα στοιχεία που διαθέτει το κόμμα του, ώστε να μπορέσει σήμερα, αμέσως, να προχωρήσει στον αναγκαίο έλεγχο.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου γνωστοποίησε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Πάρο.

    Σύμφωνα με αυτή, μια εργοδότρια ζήτησε από μια μητέρα που εργαζόταν στην επιχείρησή της, να βάλει και την κόρη της να εργαστεί, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που τους προσφέρει.

    Ωστόσο, η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της. Η εργοδότρια φάνηκε να συμφωνεί, αλλά άλλαξε στάση έναν μήνα μετά.

    Για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας:

    Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, η κυρία Κεραμέως είπε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος θα αμείβεται για τον πραγματικό χρόνο εργασίας του, ενώ, στην κριτική ότι η κυβέρνηση κάνει δώρο στους εργοδότες τον χρόνο προετοιμασίας των εργαζομένων στη βιομηχανία, εκτείνοντας έτσι τον χρόνο εργασίας τους, σημείωσε ότι αποτελεί πάγια πρόβλεψη στο νομικό μας πλαίσιο, από το 1965.

    Η προετοιμασία των εργαζομένων, πχ να βάλουν τη στολή τους, να χτυπήσουν την κάρτα τους κά, «δεν περιλαμβάνεται στις ώρες εργασίας». Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, ισχύει εδώ και δεκαετίες και δεν έχει αμφισβητηθεί, υπογράμμισε υπουργός Εργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Φλωρίδης: Το βαρύ έγκλημα αποφυλακίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος απονομής Δικαιοσύνης

    Μαρινάκης: Το Κυπριακό κορυφαία μας προτεραιότητα – Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας για την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα

    Μητσοτάκης – Γκουτιέρες: Το Κυπριακό επί τάπητος – Επανέναρξη των συνομιλιών ζητά η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ